دوشنبه، 25 آذر 1398

احکام خرید و فروش | جلوگیرى مشترى از تصرف در مبیع: سوال دو

پرسش :

شخصى زمینى را به مبلغ یک میلیون تومان فروخته است و مقدارى به عنوان بیعانه گرفته است و قرار شده مابقى آن را هنگام انتقال سند پرداخت کند، ولى قبل از انتقال سند، شهردارى زمین را تملک مى کند، حال ممکن است شهردارى بدل زمین را به خریدار بدهد یا مقدارى از همان زمین را به او بدهد، آیا فروشنده در این بین وظیفه اى دارد؟

پاسخ :
در فرض مسأله، زمین ملک خریدار است و باید باقیمانده ثمن را به فروشنده بدهد و هر مقدار از زمین که به خریدار واگذار شود، ملک او است و فروشنده چیزى بدهکار نیست، مگر اینکه زمین از اول داراى چنین نقضى بوده یا در معامله غبن صورت گرفته، که در این صورت مشترى حق فسخ دارد.

منبع: جامع المسائل، استفتائات آیت الله العظمی محمد فاضل لنکرانی (ره)، جلد اول، قم: امیر العلم، 1383.