سه‌شنبه، 26 آذر 1398

تلاش والدین برای کسب نمره بهتر توسط فرزند

پرسش :

تلاش والدین برای کسب نمره بهتر و کوشیدن برای باهوش‌تر ساختن فرزندان به تعبیر خودشان، آیا از جهت علمی قابل دفاع است؟

پاسخ :
کسب نمره بهتر قابل دفاع نیست بلکه باید شیوه ای را اتخاذ کنیم که به یادگیری بهتر و عمیق تر فرزندان منجر شود. چه شیوه ای باید اتخاذ شود تا فرزندانمان واقع درسها را فرا بگیرند و ضعف آنها از این بابت برطرف شود؟

اگر بخواهیم فرزندان باهوش تری داشته باشیم که لازمه آن وجود زمینه ارثی است (و البته محیطی مناسب برای پرورش آن زمینه های ارثی مورد نیاز است.)، باید آنها را به لحاظ شرایط محیطی بسیار غنی بار بیاوریم. مثلا امکانات خوب، آموزگار خوب و وسایل و امکانات آموزشی مناسب در اختیارشان بگذاریم و تمام نیازهای روانی و جسمانی و عاطفی آنها را خوب و به موقع برآورده کنیم.

همه اینها در یک مجموعه قابل تبیین است. بعضی از والدین همه تلاش خود را برای گرفتن نمره بیست فرزندشان به کار می برند. این کاملا اشتباه است. رقابتهای بی مورد و آزاردهنده، خشم، عصبانیت، افسردگی، پرخاشگری و اضطراب ایجاد می کند و کودک را از یادگیری باز می دارد.

پس بهتر است والدین تلاش کنند تا فرزندشان نمره بهتری کسب کند، توجه خود را به این نکته معطوف کنند که چگونه فرزندشان بهتر یاد می گیرد. یعنی روشهای یادگیری را مطالعه کنند، چون یادگیری روشهای مختلفی دارد و بهتر است روی این مباحث مطالعه کنند.

منبع: پاسخ به والدین، دکتر سیما فردوسی، تهران: انتشارات صابرین، چاپ سیزدهم، 1394.