چهارشنبه، 25 دی 1398

حمایت رهبر انقلاب از مصوبه سران قوا درباره گرانی بنزین

پرسش :

چرا رهبر معظم انقلاب از مصوبه سران قوا درباره گرانی بنزین حمایت کردند؟

پاسخ :
در منطق حکمرانی رهبر انقلاب، یکی از پایه‌های اساسی تداوم حاکمیت، «حفظ ساختارهای رسمی» است. حفظ ساختارهای رسمی و مکانیسم‌های طراحی‌شده‌ی قانونی، آنقدر برای رهبر انقلاب از اهمیت برخوردار است که هرکجا ببینند این ساختارها به بهانه‌ای در حال مخدوش شدن است، بلافاصله وارد میدان می‌شوند. البته تأکید بر ساختارهای قانونی و پایبندی به آنها، در دل خود پایبندی به «مردم‌سالاری» را هم دارد. در همین ماجرا، مصوبه‌ی سران سه قوه و نه دولت - هر چند دولت و رئیس‌جمهور در آن نقش محوری دارند- یعنی مصوبه‌ای که دو ضلعش نمایندگان مستقیم مردم هستند. از طرف دیگر، تجربه‌ی آشوب‌های اخیر در کشورهایی چون عراق و لبنان نشان داده است که به موازات آنکه پیام اختلاف و چندگانگی میان مسئولان به جامعه منتقل شود، زمینه برای تشدید آشوب‌ها و ناامنی‌ها بیشتر خواهد شد.

منبع: دفتر حفظ و نشر آثار مقام معظم رهبری