سه‌شنبه، 24 دی 1398

احکام شرکت | تصرف در مال شرکت: سوال سه

پرسش :

خانه اى است مشترک بین چند نفر، اگر یکى از شرکا از بعض دیگر تقاضا و طلب کند که اجازه تصرف در آن خانه را بدهد، آیا بر آن بعض اجازه تصرف در آن خانه واجب است یا اینکه براى او امتناع هم جایز است؟

پاسخ :
منع شریک به نحو کلى از تصرف در مال مشترک جایز نیست، باید اجازه در تصرف به مقدار سهم او بدهد و یا حاضر به قسمت شود و سهم هر یک مفروز گردد و یا حاضر به قسمت مهایاتى شود. یعنى تقسیم به حسب ازمنه که مثلا مدتى یکى تصرف کند و مدتى را دیگرى. یا حاضر به خرید و فروش شود و چنانچه از همه شقوق استنکاف کند، حاکم شرع او را به اختیار یکى از امور مذکوره مجبور مى کند.

​​​​​​​​​​​​​​منبع: جامع المسائل، استفتائات آیت الله العظمی محمد فاضل لنکرانی (ره)، جلد اول، قم: امیر العلم، 1383.