سه‌شنبه، 24 دی 1398

احکام دین و قرض | وجوب پرداخت دین: سوال یک

پرسش :

هرگاه موعد پرداخت دین رسیده و طلبکار مطالبه مى کند و مدیون متاعى یا چیزى دیگر که از مستثنیات دین نیست دارد، ولى به فروش نمى رود مگر به کمتر از قیمت، آیا واجب است به همان قیمت کم بفروشد یا خیر؟

پاسخ :
بلى، واجب است و تأخیر آن به جهت انتظار مشترى دیگرى که به قیمت عادله بخرد جایز نیست. ولى اگر بقدرى کم مى خرند که اگر بفروشد صدق بیع ضررى مى کند یا اینکه فروش به آن قیمت بر او حرجى باشد، بعید نیست بیع واجب نباشد.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​منبع: جامع المسائل، استفتائات آیت الله العظمی محمد فاضل لنکرانی (ره)، جلد اول، قم: امیر العلم، 1383.