چهارشنبه، 25 دی 1398

احکام شرکت | مسائل متفرقه شرکت: سوال نه

پرسش :

هرگاه شخصى مالک شرعى و قانونى قطعه زمینى باشد و سپس با فرد دیگرى مشاعاً در آن اعیانى بنا کنند و مالک عرصه به علت گرفتارى مالى بخواهد تمامى عرصه و اعیان را به شخص ثالثى بفروشد و سهم شریک در اعیانى را بپردازد ولى شریک در اعیانى به هیچ وجه حاضر به فروش سهم خود نباشد، از نظر شرعى تکلیف چیست؟

پاسخ :
در فرض سؤال شریک در عرصه و اعیانى فقط حق دارد سهم خود را بفروشد و شریک دیگر حق شفعه دارد ولى حق ندارد مانع از فروش قسمت شریک خود شود.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​منبع: جامع المسائل، استفتائات آیت الله العظمی محمد فاضل لنکرانی (ره)، جلد دوم، قم: امیر العلم، 1383.