چهارشنبه، 23 بهمن 1398

احکام قصاص | سهل انگارى پزشک و نجات غریق در نجات جان افراد: سوال سه

پرسش :

شخصى در اثر سوختگى به بیمارستان منتقل مى شود و پزشک معالج در انجام معالجه کوتاهى مى کند و شخص مصدوم فوت مى کند. پزشک قانونى اعلام مى کند میزان سوختگى به حدى بوده است که در نهایت منجر به فوت مى شده است. امّا سهل انگارى پزشک باعث گردیده بیمار زودتر فوت کند. آیا در این فرض مسؤولیتى متوجه پزشک مى باشد یا خیر؟

پاسخ :
از نظر مخالفت وظیفه استخدامى و وظیفه شرعى، حفظِ نفس محترمه مسؤولیت کامل دارد؛ امّا از نظر قصاص و دیه مسؤولیتى ندارد.

منبع: جامع المسائل، استفتائات آیت الله العظمی محمد فاضل لنکرانی (ره)، جلد اول، قم: امیر العلم، 1383.