چهارشنبه، 23 بهمن 1398

احکام قصاص | سهل انگارى تعمیرکاران و مسؤولین کارگاه‌ها: سوال چهار

پرسش :

کارگرى در حین عبور از راه پله ساختمانى که در آن کار مى کرده اند، سقوط کرده، و بر اثر ضربه مغزى فوت کرده است. از نظر مقررات اداره کار نصب نرده در راه پله هاى ساختمانى جهت جلوگیرى از سقوط کارگران، وظیفه کارفرما است، آیا در این گونه موارد کارفرما ضامن دیه مقتول مى باشد یا خیر؟

پاسخ :
اگر سقوط مستند به بى توجهى و تقصیر خود کارگر باشد، کسى ضامن نیست. و اگر مستند به تقصیر و تفریط و بى توجهى کارفرما باشد، کارفرما ضامن دیه است. و اگر مستند به طرفین باشد نصف دیه بر عهده کارفرما است. و در صورت شبهه، با تصالح مسأله را خاتمه دهند.

منبع: جامع المسائل، استفتائات آیت الله العظمی محمد فاضل لنکرانی (ره)، جلد اول، قم: امیر العلم، 1383.