پنجشنبه، 24 بهمن 1398

اعمال حج تمتع | رمی جمرات: سوال شش

پرسش :

زنى هستم که به نیابت از دیگرى به حج مشرف شده‌ام ولى به دلیل ازدحام از رمى معذور مى‌باشم آیا مى‌توانم به دیگرى جهت انجام رمى نیابت بدهم؟ آیا در این صورت نیابت من باطل نمى‌گردد؟

پاسخ :
اگر اجیر براى نیابت شده باشید و از اوّل مى‌دانستید که معذور از رمى هستید و باید نائب بگیرد چنانچه شخصى که شما را اجیر کرده هم مى‌دانسته، نائب گرفتن براى رمى اشکال ندارد ولى اگر او نمى‌دانسته و ظاهر اجاره این است که شما به مباشرت خودتان انجام دهید، حج صحیح و مبرء ذمّه منوب عنه است ولى در اینکه استحقاق اجرت داشته باشید اشکال است، باید به کسى که شما را اجیر کرده رجوع نمائید. و اگر اتفاقاً معذور از رمى شوید اشکال ندارد و اگر تبرّعاً نیابت کرده‌اید هم اشکال ندارد.

منبع: استفتائات حج، آیت الله العظمی لطف ‌الله صافی، قم، انتشارات حضرت معصومه (علیها السلام)، 1380.