جمعه، 25 بهمن 1398

احکام حج | مسائل متفرقه عمره و حج: سوال سی

پرسش :

شخصى اعمال عمرۀ تمتّع را به پایان برده و اکنون نمى‌تواند حج تمتّع بجا آورد، مثلاً براى خدمت به حجاج از سوى سازمان حج و زیارت به حج آمده و اکنون سازمان مذکور او را مأمور کرده که در ایام تشریق در مکه بماند، وظیفه‌اش چیست؟

پاسخ :
در فرض سؤال، در حج تمتّع واجب (حَجةالاسلام، حج واجب به نذر و غیره) ترک حج تمتّع جایز نیست، و در حج تمتّع مستحبى نیز با عدم ضرورت عرفى یا شرعى احتیاط واجب انجام حج تمتّع است.

​​​​​​​منبع: استفتائات حج، آیت الله العظمی لطف ‌الله صافی، قم، انتشارات حضرت معصومه (علیها السلام)، 1380.