جمعه، 25 بهمن 1398

احکام حج | استطاعت طریقى: سوال پنج

پرسش :

شخصى که معتاد به خوردن تریاک است، و دولت از رفتن او به حج جلوگیرى مى‌کند، و هم چنین زنى که حامل است، و یا مریضى که به جهت کسالت خاصّ ممنوع از سفر شده است، از نظر شرعى تکلیف او نسبت به حج چیست؟ مستطیع است یا غیر مستطیع؟ و آیا جایز است با توّسل به بعض از حیله‌ها مشکل اعزام خود را حلّ کند؟ و بر فرض آنکه چنین کرد، آیا مجزى از حَجّةالاسلام هست یا خیر؟

پاسخ :
اشخاص مذکور در صورتى که بتوانند با توسّل به طرق مشروعه به حج مشرّف شوند مستطیع هستند، و باید به حج بروند، و حَجّةالاسلام محسوب مى‌شود، لکن اگر شخص مریض و یا حامل، خوف ضرر داشته باشد مستطیع نیست.

منبع: استفتائات حج، آیت الله العظمی لطف ‌الله صافی، قم، انتشارات حضرت معصومه (علیها السلام)، 1380.