جمعه، 25 بهمن 1398

احکام حج | استطاعت طریقى: سوال ده

پرسش :

با توجه به اینکه به هنگام اعزام زائران به حج معاینات پزشکى صورت مى‌پذیرد و کسانى که توانایى جسمى ندارند در معاینات پذیرفته نمى‌شوند، آیا مردودین معاینات پزشکى که تاکنون هم، راه براى آنان باز نبوده، همچنان استطاعت شرعى دارند؟ یا آنکه با پذیرفته نشدن، استطاعت هم تحقّق نمى‌یابد؟

پاسخ :
با فرض اینکه براى اشخاص مذکور تاکنون راه باز نبوده و اکنون نیز با ردّ پزشک راه براى آنها باز نیست حج مباشرة واجب نیست ولى چنانچه استطاعت مالى دارند با عدم علم به زوال عذر بنابراحتیاط باید نائب بگیرند.

منبع: استفتائات حج، آیت الله العظمی لطف ‌الله صافی، قم، انتشارات حضرت معصومه (علیها السلام)، 1380.