جمعه، 25 بهمن 1398

احکام استطاعت حج | مسائل متفرقه: سوال چهار

پرسش :

شخصى در حَجّةالاسلام بعد از اعمال عمره در روز هفتم در اثر تصادف با ماشین در حال بیهوشى او را به ایران آوردند، حال آیا در سالهاى بعد باید خودش به مکّه برود و یا نایب بگیرد، و یا اصلاً برىء الذمّه شده و چیزى بر او واجب نیست، و استقرار حج در سالهاى قبل براى او و یا عدم استقرار، فرق دارد یا نه؟ و در صورت وجوب نیابت، حج میقاتى جهت او کافى است یا نه؟

پاسخ :
در فرض سؤال اگر در سال اول استطاعت او بوده، و فعلاً استطاعت ندارد حج بر او واجب نیست، ولى اگر فعلاً استطاعت دارد واجب است عمره و حج تمتّع را ثانیاً بجا آورد، و هم چنین اگر از سالهاى قبل مستطیع بوده باید عمره و حج را بجاى آورد، و با عذر شرعى گرفتن نایب کافى است، و در مواردى که جایز باشد نایب بگیرد حج میقاتى کافى است.

​​​​​​​منبع: استفتائات حج، آیت الله العظمی لطف ‌الله صافی، قم، انتشارات حضرت معصومه (علیها السلام)، 1380.