جمعه، 25 بهمن 1398

احکام حج | بیتوته در منى: سوال هشت

پرسش :

در سفر حج امسال روز یازدهم ذیحجه بعد از ظهر در حرم خدا طواف حج انجام دادم و چون مسئولیت روحانیت کاروان به عهده من بود تا حجاج را جمع و جور کردم حدود یک ساعت به مغرب به طرف «منى» حرکت کردم. متأسفانه اتوبوس خط واحد به ترافیک سنگینى در حوالى «منى» برخورد کرد. پس از مأیوس شدن از رسیدن به اول منى در مغرب، از ماشین پیاده شدم و دوان دوان آمدم «منى» ولى متأسفانه حدود یک ساعت و نیم از مغرب گذشته بود که ما در اول منى بودیم. حال با توجه به اینکه احتیاطاً نیمه دوم شب دوازده، نیّت بیتوته در منى را کرده‌ام و موفق به درک وقوف اول شب نشدم بفرمایید آیا کفّاره بر من واجب شده است یا نه؟

پاسخ :
در فرض سؤال، که در مراجعت به منى کوتاهى و مسامحه نکرده‌اید و قسمتى از شب را بیتوته نموده‌اید کفّاره ندارد.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​منبع: استفتائات حج، آیت الله العظمی لطف ‌الله صافی، قم، انتشارات حضرت معصومه (علیها السلام)، 1380.