جمعه، 25 بهمن 1398

احکام حج | اعمال عمره مفرده: سوال چهارده

پرسش :

شخصى طواف نساء عمره مفرده و یا طواف حج را فراموش کرده و بعد از مراجعت به وطن یادش آمده در حالى‌که نه خودش قدرت رفتن به مکه را دارد و نه مى‌تواند کسى را براى بجا آوردن طواف نساء نایب بگیرد آیا در این فرض طواف نساء ساقط مى‌شود و زن بر او حلال است یا نه لطفاً جواب فرع‌هاى فوق را با اشارۀ جمالى به ادّله بیان فرمایید سپاسگزاریم.

پاسخ :
شخص مذکور تا طواف النساء و یا طواف حج را خودش و یا نائبش (در مورد صحت نیابت) انجام ندهد زن براى او حلال نمى‌شود و دلیل مطلب روایات وارده از معصوم علیه السلام است.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​منبع: استفتائات حج، آیت الله العظمی لطف ‌الله صافی، قم، انتشارات حضرت معصومه (علیها السلام)، 1380.