جمعه، 25 بهمن 1398

احکام اعمال عمره تمتع | احرام: سوال یکصد و چهل و نه

پرسش :

شخصى براى حج تمتّع مشرف شد، در موقع احرام نمى‌دانست باید براى عمره محرم شود، لذا نیّت کرد که احرام براى حج مى‌بندم، و اعمال را طبق دستور عمره انجام داد، و تقصیر کرد، و محل شد، بعد گفت شاید عمره من صحیح نباشد، به علت اینکه در موقع احرام عمره نیّت حج کرده، و دوباره در مسجد الحرام محرم شد، و نیّت عمره کرد، و دوباره عمره تمتّع بجا آورد، و بعد حج تمتّع انجام داد، در این صورت عمره اول چون نیّت حج کرده، چه صورت دارد؟ و اگر عمره اول باطل است، عمره دوم صحیح است یا نه؟ چون به میقات نرفته و از مکّه خارج نشده، و مى‌دانست که وقت بیرون رفتن را ندارد، و امکان داشت که گم هم بشود.

پاسخ :
در فرض سؤال، اگر به نیّت حج تمتّع محرم شده، عمره اول او صحیح است.

منبع: استفتائات حج، آیت الله العظمی لطف ‌الله صافی، قم، انتشارات حضرت معصومه (علیها السلام)، 1380.