جمعه، 25 بهمن 1398

احکام اعمال عمره تمتع | طواف: سوال سیزده

پرسش :

شخصى غسل جنابت را فراموش کرده و با همان حال اعمال مکّه را بجا آورده، و بعداً متذکر شده، اکنون تکلیف او چیست، و بین کسى که در ضمن اعمال حج، غسل مستحبى نموده فرقى هست یا نه؟ و بنابر لزوم قضاء نُسُک مشروط به طهارت، معتبر است که در طول ذیحجه باشد یا نه و وظیفه او نسبت به مباشرت با زنان چیست؟

پاسخ :
به نظر حقیر بنابر احتیاط، غسل مستحبى کفایت از غسل واجب نمى‌کند، چنانچه قبل از شروع به اعمال، غسل مستحبى بجا آورده، در این مسئله رجوع کند به کسانى که غسل مستحبى را کافى از غسل واجب مى‌دانند، و در این صورت حج صحیح و چیزى بر او نیست، و اگر غسل مستحبى بجا نیاورده نیز حج صحیح است، ولى واجب است طواف عمره تمتّع و طواف حج را با نماز آنها قضا کند، هر چند بعد از ماه ذیحجه باشد، و احتیاطاً سعى را بعد از هر یک از این دو طواف بجا آورد، و اگر نمى‌تواند نایب بگیرد، و باید از مباشرت با زن اجتناب کند، تا طواف نساء را خودش و اگر نمى‌تواند نایبش بجا آورد.

منبع: استفتائات حج، آیت الله العظمی لطف ‌الله صافی، قم، انتشارات حضرت معصومه (علیها السلام)، 1380.