جمعه، 25 بهمن 1398

احکام اعمال عمره تمتع | طواف: سوال یکصد و نوزده

پرسش :

اگر حاجى در طواف واجب خانه کعبه در حال طواف مقارن با نماز واجب شود یقیناً حضرت مستطاب عالى مشاهده فرموده یا مستحضر هستید بلافاصله از طواف کنندگان جلوگیرى مى‌شود تکلیف او چیست؟ مثلاً اگر در شوط اول یا دوم یا سوم یا چهارم یا پنجم و یا ششم حتى شوط هفتم باشد، آیا باید از سر شروع کند یا از همانجا از ابتداى حجر یا از همان مکان که رفته بوده و اکنون نشسته و نماز را تمام نموده است.

پاسخ :
در مورد سؤال، اگر موالات بهم خورده چنانچه چهار شوط کامل یا بیشتر انجام داده و نماز جماعت شروع شود بعد از نماز از همان نقطه‌اى که طواف را قطع کرده آن را ادامه دهد و به آخر برساند و اگر قبل از سه شوط و نیم بوده، طواف را از سر بگیرد و اگر از سه شوط و نیم گذشته و به چهار نرسیده بوده احتیاط آن است که طواف را از آنجائى که قطع کرده به آخر برساند و نماز طواف را بخواند و بعد طواف را با نماز آن مجددّاً بجا آورد.

منبع: استفتائات حج، آیت الله العظمی لطف ‌الله صافی، قم، انتشارات حضرت معصومه (علیها السلام)، 1380.