جمعه، 25 بهمن 1398

احکام حج | اعمال روز عید قربان: سوال بیست و سه

پرسش :

آیا جایز است از طرف زنان، به خاطر ازدحام فوق العاده‌اى که در این سالها وجود دارد، در رمى نیابت کرد و یا باید آنها رمى کنند، و همچنین در مورد طواف، با این تفاوت که ازدحام در رمى جمرات در شب تخفیف پیدا مى‌کند، ولى ازدحام در طواف شبانه روز تخفیف پیدا نمى‌کند.

پاسخ :
زنها در فرض مرقوم مى توانند رمى را تا آخر ایام تشریق به تأخیر بیاندازند، و خودشان در صورت امکان در روز رمى کنند، و گرنه شب رمى نمایند، و اگر این هم ممکن نیست مى‌توانند نایب بگیرند که در روز رمى کند، و طواف را مى‌توانند در خارج از بیست و شش ذراع و نیم در صورت اتّصال طائفین به یکدیگر انجام دهد.

منبع: استفتائات حج، آیت الله العظمی لطف ‌الله صافی، قم، انتشارات حضرت معصومه (علیها السلام)، 1380.