جمعه، 25 بهمن 1398

احکام حج | اعمال روز عید قربان: سوال هفتاد و نه

پرسش :

در قربانگاه ده نفر حاجى با صاحب گوسفند قرار مى‌گذارند که ده گوسفند را جدا مى‌کنیم و قربانى مى‌نماییم، از قرار یکى دویست ریال سعودى مثلاً، در این بین چند نفر دیگر از رفقاى آنان مى‌آیند، و بدون قرار جدید با صاحب گوسفند، به تعدادشان گوسفند قربانى مى‌کنند، و بنا دارند که بعد از قربانى، طبق قرار داد سایر افراد، به صاحب گوسفند پول بدهند، آیا قربانى‌هاى آنان درست است یا خیر؟

پاسخ :
بدون استیذان از مالک کافى نیست، اگر چه بعداً راضى شود.

منبع: استفتائات حج، آیت الله العظمی لطف ‌الله صافی، قم، انتشارات حضرت معصومه (علیها السلام)، 1380.