چهارشنبه، 21 اسفند 1398

احکام | احکام طلاق: سوال چهل و هفت

پرسش :

نزاعى بین زن و شوهر رخ داده و حق با کدام است نمى‌دانیم ولى آقاى عمرو از جانب حاکم شرع مأذون است که در این جور موارد اگر علاجى براى اصلاح نباشد زن را طلاق بدهد و عین عبارت اذن این است: «و همچنین در نصب قیّم و یا طلاق زنانى که علاجى براى اصلاح آن نباشد و به هیچ طریقى شوهر طلاق نمى‌دهد یا شوهر مفقود است از قبل این جانب مجاز و مأذون مى‌باشد». در یک موردى که زن با شوهرش نزاع کرده و به خانۀ پدرش رفته بود آقاى عمرو خیلى سعى کرد که اصلاح شود ولى موفق نشد، بالاخره آقاى عمرو به شوهرش ابلاغ نمود که در طى یک ماه زنش را بیاورد به خانۀ خودش و یا او را طلاق خلع بدهد ولى شوهرش بدون عذر هر دو را نپذیرفت، آقاى عمرو صیغۀ طلاق خلع را جارى نمود. حکم این طلاق چیست؟

پاسخ :
بسمه تعالى؛ ما چنین اجازه‌اى به نحو مطلق نمى‌دهیم و طلاق دادن حاکم یا وکیل او در موارد خاصه است، و اللّه العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد دوم، قم: نشر سرور، 1385.