چهارشنبه، 21 اسفند 1398

احکام | اجتهاد و تقلید: سوال یکصد و هجده

پرسش :

بعضى اشخاص مى‌گویند: من از خودم تقلید مى‌کنم، بفرمائید چه اشخاصى مى‌توانند از خودشان تقلید داشته باشند؟

پاسخ :
بسمه تعالى؛ تقلید: یاد گرفتن احکام دین از شخصى است که عالم به احکام باشد، و این حرف که از خودم تقلید مى‌کنم کلام باطلى است، شخص نمى‌تواند هم جاهل به احکام باشد و هم عالم به احکام. کسى که مجتهد نیست باید در مسائل مورد ابتلا از مجتهد جامع الشرائط اعلم یا محتمل الاعلمیه تقلید کند، و اللّه العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد دوم، قم: نشر سرور، 1385.