شنبه، 24 اسفند 1398

احکام | مسائل مستحدثه: سوال چهل

پرسش :

پیامبر اکرم صلّى اللّه علیه و آله و سلّم مى‌فرمایند: «به آن خدایى که جان من در دست اوست سوگند یاد مى‌کنم که اگر مردى با همسر خود همبستر شود و در خانه فردى بیدار باشد که حرف زن و شوهر را بشنود، چنین فردى که بیدار است روى سعادت نخواهد دید». این اتفاق دو سه بار براى من پیش آمده، آیا من روى سعادت نخواهم دید؟ چنانچه من فقط مى‌دیدم و حرفهاى زیادى نمى‌شنیدم، آیا من راه نجاتى ندارم؟ و اگر حدیث بالا در مورد من صدق مى‌کند راه خلاص من از این اتفاق چیست؟

پاسخ :
باسمه تعالی؛ اگر کبیر بوده‌اید و پشیمان شوید، بر شما چیزى نیست. و اگر صغیر بوده‌اید یا دیدن شما عمدى نبوده و اتفاقى بوده نیز بر شما چیزى نیست، و اللّه العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد دوم، قم: نشر سرور، 1385.