يکشنبه، 25 اسفند 1398

بانکداری و احکام بانک | سوال پانزده

پرسش :

چنانچه شرکتى با این هدف که از موقعیت شغلى کارگزاران دولت یا بانکها براى کسب امتیازات مالى و پشتیبانى از برنامه‌هاى شرکت بهره‌مند شود، آنان را به عنوان عضو هیئت مدیره شرکت معرفى یا انتخاب نموده یا با واگذارى سهام در سرمایۀ شرکت شریک نماید؛ آن شخص نیز به هر ترتیب از قصد شرکت آگاه باشد، آیا حقوقى که از طرف شرکت به آنان پرداخت مى‌شود یا اصل و سود سهامى که از طریق مذکور به نام آنها نیت گردیده، براى گیرنده حلال است یا حرام؟ حقوقى هم که از این راه مى‌گیرد، چه حکمى دارد؟

پاسخ :
باسمه تعالى؛ اگر مشتمل بر دروغ و تزویر و کار خلاف شرع نباشد، مانعى ندارد، و الله العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد اول، قم: نشر سرور، 1385.