يکشنبه، 25 اسفند 1398

بانکداری و احکام بانک | سوال سی و پنج

پرسش :

وام مضاربه در بانکها بدین صورت است که در ازاى هر صد تومان، ماهیانه دو هزار تومان سود مى‌گیرند، و اگر تا هنگام مقرر مبلغ معین واریز نگردد مبلغى به نام دیرکرد به بانک باید بپردازد، آیا دادن و یا گرفتن این وام اشکال دارد؟

پاسخ :
باسمه تعالى؛ بر طبق شرایط مضاربه باید عمل شود، و قبل از حصول سود در عمل مضاربه، گرفتن سود جایز نیست، مگر اینکه عامل مضاربه به عنوان قرض از مال خودش به بانک بدهد تا بعد از تمام شدن مضاربه با سود حاصل مصالحه شود؛ و مبلغ دیر کرد به عنوان شرط هبه در ضمن مضاربه، اشکالى ندارد، و به عنوان مجازات و جریمه براى دیرکرد جایز نیست، و الله العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد اول، قم: نشر سرور، 1385.