يکشنبه، 10 فروردين 1399

احکام وقف | سوال یکصد و سی و سه

پرسش :

در اقباض و قبض ساختمان جهت تکیه، حسینیه، مدارس علوم اسلامى، مهدیه‌ها در چه زمانى و چه عملى از سوى واقف و متولّى به عنوان تحقق وقف و تسلیم موقوفه کفایت مى‌کند؟ و در چه زمانى واقف مى‌تواند بعد از اجراى صیغۀ وقف از قصد وقفیت رجوع نماید؟

پاسخ :
باسمه تعالی؛ در موارد وقف عام بنابر اظهر قبض شرط صحت وقف نیست، بنابراین در وقف بالصیغه به مجرد انشاء صیغه، وقف محقق مى‌شود و واقف حقّ رجوع ندارد و اگر وقف به طور معاطات است تحقق وقف به تخلیه است و پس از تخلیه و در اختیار قرار دادن، واقف حقّ رجوع ندارد، و اللّه العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد دوم، قم: نشر سرور، 1385.