جمعه، 22 فروردين 1399

احکام نماز | سوال هشتاد و دو

پرسش :

کسى قصد مى‌کند در صورت وقوع امرى که احتمال آن را مى‌دهد روزه‌اش را افطار کند، آیا این مضرّ به روزه است؟ و اگر قصد قطع نماز کند، حکم چگونه خواهد بود؟

پاسخ :
باسمه تعالی؛ اگر امر محتمل الوقوع از امورى است که روزه با آن واجب نیست مثل سفر و حیض، تا آن امر محقق نشده است قصد روزه دارد و روزه صحیح است؛ و اگر با آن امر روزه واجب است مثل آوردن غذا، در این صورت روزه باطل است و در نماز با رجاء عدم وقوع امر محتمل نماز را مى‌خواند و نمازش صحیح است، و اللّه العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد دوم، قم: نشر سرور، 1385.