جمعه، 22 فروردين 1399

احکام خانواده | ازدواج: سوال دویست و سی و هفت

پرسش :

زنى شوهر اولش او را طلاق داده، بعد از طلاق با یکى ازدواج نموده و مدتى شوهر او تارک زنش بوده، خانم به ادّعاى اینکه شوهر من مفقود الاثر است مطلّقه به حکم دادگاه گردیده، سپس ازدواج با پسرى نموده که در گفتگوى قبل العقد به این زوج جوان گفته شوهر قبلى من مفقود الاثر مى‌باشد و شناسنامۀ خود را چند سال کوچک کرده، الآن از نظر مسئولین زوج قبلى او زنده مى‌باشد، اینک سؤالات زیر مورد نظر است: ١- اصل عقد با زوج سوّم آیا صحیح است یا مشتمل است بر غرور و فریب؟ ٢- عند الاختلاف که زن بگوید من به او گفتم نسبت به اینکه شوهر قبلى داشتم و مفقود الاثر است و مرد انکار نماید، قول کدامیک مقدّم است؟ ٣- با توجه به حیات شوهر دوم، ادامۀ زندگى این زن با زوج جوان چگونه است؟ ۴- چنانچه شوهر دوم موجود شد و قصد زندگى با این زن را داشت چه حکمى دارد؟

پاسخ :
باسمه تعالى؛ چنانچه زن بعد از انقضاء عدّه از طلاق شوهر اوّل با شخص دوم ازدواج نموده و طلاق شرعى او از شوهر دوم با رعایت حکم شرعى مفقود انجام نشده و شوهر دوم هم زنده است، در این صورت زن به زوجیّت شوهر دوم باقى است و ازدواج او با شخص سوم باطل بوده و در فرض نزدیکى بر شخص سوم حرام ابدى شده و باید از هم جدا شوند، و اللّه العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد دوم، قم: نشر سرور، 1385.