پنجشنبه، 4 ارديبهشت 1399

کفاره افطار عمدی روزه قضا

پرسش :

شخصی ده روز روزه بر عهده دارد و در روز بیستم شعبان شروع به روزه گرفتن می‌ کند، آیا در این صورت می‌ تواند عمداً روزه خود را قبل یا بعد از زوال، افطار کند؟ در صورتی که قبل یا بعد از زوال افطار نماید، چه مقدار کفّاره دارد؟

پاسخ :
در فرض مذکور بنابر احتیاط افطار عمدی برای او جایز نیست و اگر عمداً افطار کند، در صورتی که قبل از زوال باشد غیر از کفاره تأخیر کفّاره‌ ای بر او واجب نیست و اگر بعد از زوال باشد، کفّاره بر او واجب است که عبارت است از غذا دادن به ده مسکین، و در صورت عدم تمکن، واجب است سه روز روزه بگیرد.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری