پنجشنبه، 4 ارديبهشت 1399

احتساب خمسی که اشتباهاً پرداخت شده به‌عنوان بدهی خمس/ سوال یک

پرسش :

در محاسبه‌ی خمس سالانه‌ی خود به نتیجه رسیده بودم که بایستی مبلغی را بابت خمس پرداخت نمایم و پرداخت نمودم و از آن بابت ۴ برابر همان مبلغ را به‌عنوان مال مخمّس جدا و در حساب قرض‌الحسنه نگه داشته‌ام. در رسیدگی و کنترل سال بعد متوجّه شدم که سال قبل واجد شرایط پرداخت خمس نبوده‌ام. با عنایت به مراتب فوق‌الذکر و خمس پرداخت‌شده آیا وجه در نظر گرفته و جدا شده به عنوان خمس محسوب می‌شود یا خیر؟

پاسخ :
آنچه پرداخت کرده‌اید بابت خمس حساب نمی‌شود و آنچه باقی مانده تا سر سال خمسی بعد اگر مشمول خمس بوده، باید خمس آن را بپردازید و پرداخت قبلی در فرض سؤال، به جای پرداخت فعلی قرار نمی‌گیرد.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری