جمعه، 5 ارديبهشت 1399

خمس وسایل خریداری‌شده برای آینده | سوال دو

پرسش :

گاهی لوازم منزل مثل یخچال به قیمتی کمتر از قیمت بازار به ما فروخته می‌شود، این لوازم در آینده یعنی پس از ازدواج مورد نیاز ماست، با توجّه به اینکه بعد از ازدواج باید آنها را به چند برابر قیمت فعلی تهیه کنیم، آیا به آنها که در حال حاضر بدون استفاده در خانه مانده است، خمس تعلّق می‌گیرد؟

پاسخ :
اگر آنها را با منفعت کسب سال برای استفاده در آینده خریده اید و در سال خرید مورد نیاز شما نبوده، باید خمس قیمت خرید آن را در سر سال خمسی بپردازید، مگر آنکه به علّت عدم توانایی از تهیه‌ی یکباره‌ی آن هنگام نیاز، ناگزیر از تهیه‌ی تدریجی و نگهداری آن برای زمان احتیاج باشید و مقدار آن هم به اندازه‌ی شأن عرفی شما باشد که در این صورت جزء مؤونه محسوب می‌شود و خمس ندارد.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری