جمعه، 5 ارديبهشت 1399

خمس سرمایه‌ صندوق قرض ‌الحسنه | سوال دو

پرسش :

آیا صندوق قرض الحسنه، شخصیت حقوقی مستقلّی دارد؟ اگر داشته باشد، آیا به سود حاصل، خمس تعلّق می‌گیرد؟ اگر شخصیت حقوقی مستقلّی نداشته باشد، کیفیت پرداخت خمس آن چگونه است؟

پاسخ :
اگر سرمایه‌ی صندوق ملک شخصی اشخاص به نحو اشتراک باشد، سود حاصل از آن، نسبت به سهم هر یک از اعضا، ملک شخصی او خواهد بود و باید خمس آن را در صورتی که سر سال خمسی‌اش باقی بماند بپردازد. ولی اگر سرمایه‌ی صندوق، ملک شخص یا اشخاص نباشد مثل اینکه از مال وقف عام و مانند آن باشد، سود حاصل از آن، خمس ندارد.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری