شنبه، 13 ارديبهشت 1399

احکام روزه | رویت هلال ماه: سوال سیزده

پرسش :

در برخی از ماه ها، متخصّصین رؤیت هلال بالاتفاق بر این عقیده هستند که هلال ماه اصلاً قابل رؤیت نیست و در عین حال عده ای به رؤیت هلال شهادت می دهند، نظر حضرتعالی در هنگام تعارض شهود با نظر متخصّصین چیست؟

پاسخ :
البته چون در این حال به گفته شهود وثاقت حاصل نمیگردد قبول قول آنها مشکل است ولی اگرشرائط بینه راداشته باشد وبینه با بیان متخصّصین متهم نباشد وعلم به عدم ثبوت نباشد میتوان به قول شهود عمل کرد.

منبع: روزه سپر مومن به ضمیمه احکام روزه، آیت الله العظمی علوی گرگانی (دام ظله)، قم: دارالعلم، 1389.