شنبه، 13 ارديبهشت 1399

احکام روزه | رویت هلال ماه: سوال پانزده

پرسش :

اگر در چند رصدخانه در مناطق مختلف ایران هلال ماه را با تلسکوپ ببینند و در این رصدخانه ها دوربینهای فیلمبرداری تلویزیونی پشت تلسکوپ ها قرار بگیرند و به طور مستقیم (پخش زنده) تصویر هلال را از طریق تلویزیون به مردم نشان بدهند به گونه ای که مردم اطمینان پیدا کنند تصاویر پخش شده واقعی است و ساختگی نیست، حکم اثبات اول ماه را در این صورت بیان فرمائید؟

پاسخ :
حکم رؤیت با چشم غیر مسلح را ندارد ولی اگر یقین به حلول ماه نو به چشم غیر مسلح شود ماه ثابت است.

منبع: روزه سپر مومن به ضمیمه احکام روزه، آیت الله العظمی علوی گرگانی (دام ظله)، قم: دارالعلم، 1389.