دوشنبه، 15 ارديبهشت 1399

روزه بیمار با علم به عدم ضرر و کشف خلاف آن

پرسش :

اگر شخص عقیده اش این است که روزه برایش ضرر ندارد و بعد از مغرب بفهمد روزه برای او ضرر داشته، حکم روزه اش چیست؟(1)

پاسخ :
باید قضای آن را به جا آورد (حضرت امام و آیات عظام وحید، زنجانی و نوری).

بنا بر احتیاط واجب باید قضای آن را به جا آورد (آیات عظام گلپایگانی، تبریزی، سیستانی، صافی، فاضل و مکارم).

روزه اش صحیح است (آیت الله اراکی).

روزه اش صحیح است؛ ولی درصورتی که ضرر به مرتبه ای باشد که با علم و عمد، ارتکاب آن حرام است، بنا بر احتیاط واجب، باید قضای آن را به جا آورد (آیت الله خویی).

پی نوشت:
1- توضیح المسائل مراجع، مسئلۀ 1745؛ وحید، توضیح المسائل، مسئلۀ 1753؛ خویی، منهاج الصالحین، مسئلۀ 1031.

منبع: احکام روزه، اداره پاسخگویی به سوالات دینی آستان قدس رضوی، انتشارات قدس رضوی، 1393.