دوشنبه، 15 ارديبهشت 1399

حکم روزه در صورت خوب شدن مریض بعد از ظهر

پرسش :

اگر مریض در ماه رمضان بعد از اذان ظهر خوب شود، وظیفه اش چیست؟(1)

پاسخ :
روزۀ آن روز و همچنین امساک از مفطرات تا آخر روز بر او واجب نیست؛ ولی باید بعداً آن را قضا کند (مشهور).

چنانچه روزه از اول روز برایش ضرر داشته باشد، فقط قضا واجب است و روزۀ آن روز و امساک در بقیۀ روز واجب نیست (آیت الله زنجانی).

پی‌نوشت:
1- عروة الوثقی، فصل فی شرائط وجوب الصوم الرابع؛ توضیح المسائل مراجع، مسئلۀ 1567 و 1749؛ خویی و وحید، منهاج الصالحین، مسئلۀ 1033 و 1567.

منبع: احکام روزه، اداره پاسخگویی به سوالات دینی آستان قدس رضوی، انتشارات قدس رضوی، 1393.