شنبه، 20 ارديبهشت 1399

علت خسارت کم زلزله در ژاپن

پرسش :

چرا زلزله های با ریشتر بالا در ژاپن خسارت کمتر ایجاد می کند؟

پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر مهدی زارع:

تخریب ناشی از زلزله تابع پارامترهای مختلف مانند اثر چشمه، اثر محیط انتشار و اثر ساختگاه و کیفیت ساخت و ساز است و زلزله ها باید مورد به مورد مقایسه شوند.

اثر چشمه می تواند نوع سازوکار، فاصله تا مکان­‌های مسکونی و تاسیسات و جهت یافتگی باشد. میزان تضعیف در محیط انتشار، جنس، توپوگرافی و میزان آب لایه سطحی از دیگر موارد تاثیرگذار هستند.

در نهایت کیفیت ساخت و ساز یکی از پارامترهای بسیار مهم می باشد که بایستی در این مقایسه ها مورد توجه قرار گیرد.

در خصوص کشور ژاپن، باتوجه به وقوع زمین لرزه های بزرگ، عمده علت اصلی علاوه بر ژرفای زیاد بیشتر زمین ­لرزه‌ها که موجب می شود کانون زمین­ لرزه‌ها از مناطق شهری دور باشد، کاهش خرابی ها کیفیت بالای ساخت و سازها و ساخت سازه های مقاوم در برابر زلزله با رعایت و درنظر گرفتن تمامی پارامترها و فاکتورهای موثر، در خرابی ساختمان هاست.

منبع: پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله