يکشنبه، 21 ارديبهشت 1399

مفطرات روزه | استهلاک عمدی

پرسش :

اگر شخصی مثلاً قطره ای آب در دهان بچکاند و منتظر شود تا با آب دهانش مخلوط گشته و مستهلک گردد، سپس آن را فرو دهد، چه حکمی دارد؟ (1)

پاسخ :
اشکال ندارد بدون فرق بین عمدی و اتفاقی آن (حضرت امام و آیت الله سیستانی).

تعمد در مزج و استهلاک جایز نیست. بله، اتفاقی باشد، اشکال ندارد (آیات عظام خویی، اراکی و فاضل).

تعمد در مزج و استهلاک بنا بر احتیاط واجب، جایز نیست. بله، اتفاقی باشد، اشکال ندارد (آیت الله مکارم).

احتیاط واجب اجتناب گردد، بدون فرق بین عمدی و اتفاقی (آیات عظام گلپایگانی، تبریزی، صافی و نوری).

​​​​​​​پی‌نوشت‌‌:
1- عروة الوثقی، فی احکام المفطرات، فصل 4، مسئلۀ 1؛ توضیح المسائل مراجع، مسئلۀ 1573، ازطریق مفهوم اولویت؛ صراط النجاه، ج 3، سؤال 287 و 288.

منبع: احکام روزه، اداره پاسخگویی به سوالات دینی آستان قدس رضوی، انتشارات قدس رضوی، 1393.