پنجشنبه، 25 ارديبهشت 1399

ساخت شهربازی و پارک در قبرستان/ سوال دو

پرسش :

قطعه زمینی که قبلاً گورستان بوده و اکنون بیش از ۴۰ سال از این قبرستان می گذرد و هیچ نوع آثاری از قبر مشاهده نمی گردد و زمین مسطح می باشد، اما در حین خاکبرداری به استخوان و در بعضی نقاط جسد مدفون شده مشاهده گردیده است. لذا استدعا می گردد به سؤالات زیر پاسخ داده شود تا اقدام مقتضی به عمل آید: ۱-آیا در چنین زمینی که قبلاً گورستان بوده و بیش از ۴۰ سال از آن گذشته است می توان ساختمان بنا نمود؟ ۲-آیا با خاکبرداری زمین می توان ساخت و ساز نمود؟ ۳-آیا ایجاد پارک و یا فضای سبز بر روی چنین زمینی امکان پذیر است یا خیر؟

پاسخ :
۱-۲. نبش قبر مسلمان به هیچ وجه جایز نیست اگر چه چهل سال از دفن گذشته باشد.
۳. تبدیل گورستان موقوفه جایز نیست و غیر موقوفه اگر نبش قبر نباشد بلامانع است.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری