پنجشنبه، 25 ارديبهشت 1399

اجرای طرحهای عمرانی در قبرستان/ سوال سه

پرسش :

قبرستانی هست دایر که سال گذشته میتی در آن مدفون گردیده است و فرزندان و بستگان متوفیان نیز در قید حیات می باشند، همچنین در این قبرستان مرقد مطهر دو شهید بزرگوار قرار گرفته است. ۱) آیا بنیاد مسکن جهت اجرای طرح هادی و خیابان کشی می تواند نسبت به تخریب قبور و کشیدن خیابان از داخل قبرستان اقدام نماید، با توجه به اینکه یکی از قبور که در خیابان و پیاده رو قرار می گیرد مربوط به ۲۲ سال پیش و قبر دیگر مربوط به ۳۵ سال پیش و صاحبان این قبور نیز در قید حیات می باشند. ۲) آیا اصلاً تخریب و کشیدن خیابان بر روی قبری که ۲۲ سال از مدفون شدن میت در آن نگذشته است از نظر شرعی جایز است، قبوری که بیشتر از ۳۰ سال از دفن میت در آن می گذرد چطور؟

پاسخ :
در فرض مرقوم تخریب قبرستان و قبور جایز نیست. بلی چنانچه مقررات و ضوابط قانونی جمهوری اسلامی اقتضائی داشته باشد مقدم است.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری