پنجشنبه، 25 ارديبهشت 1399

ساخت سرویس بهداشتی در قبرستان/ سوال یک

پرسش :

اولاً: زمینی وقف قبرستانی شده با نظر به اینکه قبرستان احتیاج به دستشوئی و امثال آن دارد آیا می شود تصرف نمود و احداث امثالهم نمود؟ ثانیاً: بر فرض مشمول اگر شرط شده باشد فقط قبر در آن احداث شود، آیا چنین وقفی به عنوان وقف خاص صحیح است یا نه؟ توضیح بفرمائید. ثالثاً: اگر چاه دستشوئی مذکور در کنار قبری احداث شده باشد وارثین قبر راضی نباشند چه حکمی دارد؟

پاسخ :
اولا: اگر از مرافق مورد نیاز قبرستان برای رفع حاجت زائرین اهل قبور باشد مانع ندارد.
ثانیا: اگر واقف در وقف تصریح کرده باشد غیر از دفن اموات در آن زمین استفاده دیگری نشود احداث توالت در این صورت جایز نیست و باید تخریب شود.
ثالثا: رضایت بستگان میت در این باره شرط نیست.

​​​​​​​منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری