پنجشنبه، 25 ارديبهشت 1399

ساخت سرویس بهداشتی در قبرستان/ سوال دو

پرسش :

اولاً: آیا ساختن دستشوئی و وضوخانه در شش یا هفت متری قبر تعدادی از شهداء(حدود شش قبر) در امامزاده یا قبرستانی که متعلق به عموم مردم و محل زیارتگاه مردم بوده و احداث آن از ضروریات محل است و نیز تنها مکان بکر امامزاده و قبلاً هم دستشوئی بوده است، شرعاً بی احترامی به قبر شهداء است؟ ثانیاً: آیا بعضی از این خانواده ها شرعاً حق ممانعت از احداث این ساختمان را دارند؟

پاسخ :
احداث ساختمان دستشوئی در محلی که وقف دستشوئی بوده مانع ندارد به شرطی که هتک حرمت محسوب نشود و تشخیص هتک احترام و عدم آن با عرف است.

​​​​​​​منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری