يکشنبه، 4 خرداد 1399

مفطرات روزه | تصدیق و تکذیب دروغ

پرسش :

در تصدیق خبر دروغ و تکذیب خبر صحیح، حکم روزۀ شخص چگونه است؟(1)

پاسخ :
روزه باطل می شود (مشهور).

بنا بر احتیاط واجب، روزه باطل می شود (مقام معظم رهبری و آیات عظام سیستانی و مکارم).

پی‌نوشت:
1- توضیح المسائل مراجع، مسأله 1601؛ وحید، توضیح المسائل، مسأله 1609؛ بهجت، وسیلة النجاة، مسأله 1098؛ عروة الوثقی،فیما یجب الامساک، مسأله 21؛راهنمای فتاوا، ص32، مسأله 119؛ سیدعلی سیستانی، المسائل المنتخبه، مسأله 499.

منبع: احکام روزه، اداره پاسخگویی به سوالات دینی آستان قدس رضوی، انتشارات قدس رضوی، 1393.