يکشنبه، 4 خرداد 1399

مفطرات روزه | نقل حدیث در صورت جهل بر درستی آن

پرسش :

اگر شخص روزه دار دروغ بودن یا راست بودن حدیثی را نداند، آیا جایز است نقل کند؟(1)

پاسخ :
نقل روایاتی که در کتب آمده است و انسان نمی داند که دروغ باشد، اشکال ندارد؛ هرچند احتیاط آن است که آن ها را با نسبت به آن کتاب نقل کند (مقام معظم رهبری).

بنا بر احتیاط واجب، باید به طور نقل بگوید؛ لکن اگر خودش هم بدون نقل بگوید، روزه اش باطل نمی شود (حضرت امام و آیت الله فاضل).

بنا بر احتیاط واجب باید به طور نقل بگوید (آیات عظام خویی، اراکی، گلپایگانی، تبریزی، وحید، صافی و نوری).

بنا بر احتیاط واجب، باید به طور نقل بگوید؛ لکن اگر خودش هم بدون نقل بگوید، روزه اش باطل نمی شود؛ مگر واقعاً کذب باشد (آیت الله سیستانی).
باید به نحو نقل و خبر بگوید (آیت الله مکارم).

پی‌نوشت:
1- توضیح المسائل مراجع، مسأله 1597؛ وحید، توضیح المسائل، 1605؛ راهنمای فتاوا، ص31، مسأله 120.

منبع: احکام روزه، اداره پاسخگویی به سوالات دینی آستان قدس رضوی، انتشارات قدس رضوی، 1393.