يکشنبه، 4 خرداد 1399

مفطرات روزه | زیر آب بردن تمام سر

پرسش :

آیا زیر آب بردن تمام سر در استخر و مانند آن، روزه را باطل می کند؟(1)

پاسخ :
باطل کننده است (آیات عظام خویی، بهجت و وحید).

بنا بر احتیاط باطل کننده است (حضرت امام و آیات عظام گلپایگانی، تبریزی، صافی، فاضل و مکارم).

مبطل نیست؛ ولی حرام است (آیت الله زنجانی).

مبطل نیست؛ ولی کراهت شدید دارد (آیت الله سیستانی).

پی‌نوشت:
1- توضیح المسائل مراجع، مسأله 1608؛ وحید، توضیح المسائل، مسأله 1616؛ عروة الوثقی، فصل فیما یجب الامساک، مسأله 31.

منبع: احکام روزه، اداره پاسخگویی به سوالات دینی آستان قدس رضوی، انتشارات قدس رضوی، 1393.