يکشنبه، 4 خرداد 1399

احکام روزه قضا | اعتماد به ساعت یا رادیو

پرسش :

آیا نظر به ساعت یا اعتماد بر رادیو حکم تحقیق را دارد که اگر فرد با اعتماد بر ساعت یا رادیو سحری می خورد و بعد می فهمد که آن موقع صبح بوده، روزه اش صحیح است و قضا ندارد؟(1)

پاسخ :
اگر موجب اطمینان شود، معتبر و قابل اعتماد است؛ وگرنه معتبر و حجت نیست (مقام معظم رهبری و آیت الله بهجت).

اگر یقین به بقای شب حاصل شود، روزه اش صحیح است (آیت الله صافی).

خیر (آیات عظام تبریزی، سیستانی و نوری).

بلی (آیات عظام فاضل و مکارم).

پی‌نوشت:
1- تبریزی، استفتائات جدید، ج 1، ص685؛سیستانی، رسالۀ جوان، ص204؛ استفتای خصوصی کتبی از مراجع عظام تقلید؛ استفتائات جدید رهبری، سوال 67.

​​​​​​​منبع: احکام روزه، اداره پاسخگویی به سوالات دینی آستان قدس رضوی، انتشارات قدس رضوی، 1393.