يکشنبه، 4 خرداد 1399

احکام روزه قضا | به جاآوردن روزه های پدر توسط غیرپسر بزرگ‌ تر

پرسش :

اگر پسر بزرگ تر برای روزه های پدر اجیر بگیرد یا کسی تبرعاً اجیر بشود و روزه های پدر را به طور صحیح به جا آورد، آیا روزه های پدر ازگردن پسر بزرگ تر ساقط می شود؟(1)

پاسخ :
بله، ساقط می شود (مشهور).

اجیرگرفتن برای قضای نماز و عبادت های دیگر ازطرف اموات، خالی از اشکال نیست؛ مگر در حج و اگر کسی بخواهد در عبادت های دیگر اجیر بگیرد، وجهی را که می پردازد، به صورت هدیه باشد و عملی که اجیر انجام می دهد به صورت تبرعی. اما به جاآوردن نماز و روزۀ قضا و همچنین نماز و روزۀ مستحبی به قصد قربت و بدون گرفتن اجرت اشکالی ندارد (آیت الله مکارم).

پی‌نوشت:
1- عروة الوثقی، کتاب الصوم، فصل فی احکامالقضاء، مسأله 21و22.

​​​​​​​منبع: احکام روزه، اداره پاسخگویی به سوالات دینی آستان قدس رضوی، انتشارات قدس رضوی، 1393.