پنجشنبه، 15 خرداد 1399

احکام پیوند اعضاء | دستگاه مراقبت بیمار

پرسش :

آیا می توان بیمار مرگ مغزی را به همان حال باقی گذاشت و دستگاه را قطع کرد تا قلب او هم از کار بیفتد؟

پاسخ :
همه مراجع ( به جز مکارم): اگر دستگاهی به او وصل شده و برداشتن دستگاه موجب مرگ وی می شود، نمی توان چنین کاری را انجام داد و اگر عمداً انجام داد قتل است و دیه دارد.[1]

آیت الله مکارم: در صورتى است که مرگ مغزى به طور کامل و قطعى ثابت شود واحتمال بازگشت مطلقاً وجود نداشته باشد ادامه معالجات در مورد آنها واجب نیست و لازم نیست دستگاهها تجدید شوند.[2]

پی نوشت:
[1]. خامنه ای، سایت، استفتائات جدید، احکام پزشکی؛ تبریزی، استفتائات، س 2080 و 2082؛ بهجت، استفتائات، قسمت امور پس از مرگ، س 1193؛ و دفتر مراجع تقلید.
[2]. مکارم، استفتائات، ج 1، س 1566 و احکام ویژه (600 مساله) م 111 و 112.

​​​​​​​منبع: احکام پزشکی و بیماران، سید مجتبی حسینی و سید محمدتقی محمدی، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، دفتر نشر معارف، ‫۱۳۹۴.