جمعه، 16 خرداد 1399

امر به معروف و رادیو و تلویزیون

پرسش :

آیا پخش برنامه یا موزیکی از صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، می تواند دلیل بر مجاز بودن آن باشد؟ و آیا می توان گفت تمام آهنگ هایی که از رادیو و تلویزیون پخش می شوند از نظر شرعی جایز است و مورد تأیید می باشند؟

پاسخ :
همه مراجع تقلید: پخش برنامه و آهنگ و موسیقی از صدا و سیما، دلیل بر مجاز بودن آن نیست، اگر افراد شنونده و بیننده تشخیص دهند موسیقی که از رادیو و تلویزیون پخش می شود از نوع موسیقی مطرب لهوی مناسب با مجالس لهو و گناه است و یا دیدن فیلمی که از تلویزیون پخش می شود، مَفسده دارد، دیدن و شنیدنِ آنها برای آنان جایز نیست و مجرّد پخش از رادیو و تلویزیون حجّت شرعی برای جواز محسوب نمی شود.[1]

پی نوشت:
[1]. خامنه‌ ای، اجوبة الاستفتائات، س1140 و 1141 و 1195؛ نوری استفتائات، ج 2، س541 و 547 وج 1، س 439 و440؛ مکارم، استفتائات، ج 2، س 712 و ج 1، س 517 و 518؛ سیستانی، سایت؛ بهجت، استفتائات، موسیقی، س 1769؛ فاضل، استفتائات، ج 1، س 995 و 999 و 1002 و 1004.

منبع: احکام امر به معروف، علی گرجی، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، نشر معارف‫، ۱۳۹۵.