جمعه، 16 خرداد 1399

اخراج از کار به دلیل امر به معروف

پرسش :

آیا ترک امر به معروف و نهی از منکر به خاطر ترس از اخراج از کار، جایز است؟

پاسخ :
همه مراجع تقلید: به طور کلی اگر خوف دارد که در صورت اقدام به امر به معروف و نهی از منکر ضرر قابل توجهی متوجه خود او شود، انجام آن واجب نیست.[1]

تبصره 1: چنانچه بتواند و مفسده و ضرر نداشته باشد، لازم است از راه های غیرمستقیم اقدام نماید.

تبصره 2: اگر امر به معروف و نهی از منکر در اداره باعث شود که انسان از مزایایی همچون اضافه کار و یا پاداش های دیگر محروم شود، در صورتی که موجب ضرر و زیان مهمّی نشود واجب است.

پی نوشت:
[1]. امام، توضیح المسائل، م 2791؛ خامنه‌ ای، اجوبة الاستفتائات، س 1059؛ مکارم، توضیح المسائل، م 2414 و استفتائات، ج 1، س 1157؛ صافی، 300 پرسش، ج 1، س 195؛ سیستانی، توضیح المسائل، ج 1، امر به معروف، شرط ششم و م 2211؛ نوری، توضیح‏ المسائل، م 2789؛ فاضل، توضیح المسائل، م 2124؛ بهجت، توضیح المسائل، م 1608؛ دفتر مراجع تقلید.

منبع: احکام امر به معروف، علی گرجی، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، نشر معارف‫، ۱۳۹۵.